A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Першотравенський ліцей №3 Першотравенської міської ради

Інформування батьків здобувачів освіти щодо необхідності вакцинації

Дата: 03.10.2023 16:08
Кількість переглядів: 13

 

 

Шановні батьки!

В нашій країні  реєструють випадки кору – небезпечного вірусного захворювання, яке поширюється надзвичайно стрімко та може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Щеплення проти кору проводять уже понад 50 років. До впровадження вакцин від кору щорічно у світі вмирало близько 2,6 млн людей.

Для захисту від хвороби дітям необхідно отримати 2 дози вакцини.

За календарем щеплень України перше щеплення роблять у 12 місяців, у 6 років - друге щеплення. 

Якщо ваша дитина не має планових щеплень від кору, їх необхідно наздогнати якнайшвидше. Для цього є низка вагомих причин:

1. Кір — одна з найзаразніших інфекцій,  9 із 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, теж інфікуються. Підхопити хворобу можна будь-де – у  дитсадку, школі, бомбосховищі, громадському транспорті.

2. Спалахи кору циклічні й відбуваються в Україні кожні 4-5 років. Попередній був у 2017–2019 роках. Одна з причин цього — недостатнє охоплення щепленнями.

3. Кір має серйозні ускладнення. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, а також до інвалідності та смерті.

4. Вірус кору пригнічує на кілька місяців, а то й років імунітет людини, яка перехворіла, викликаючи «імунну амнезію». Це робить людину більш вразливою до інших інфекцій.

5. Специфічного лікування проти кору немає. Єдиний надійний захист від цієї хвороби — вакцинація.

 

З 17 липня до кінця вересня 2023 року в Україні триває загальнонаціональна «наздоганяюча» кампанія з вакцинації дітей від кору.

 

Перевірте  вакцинальний статус своєї дитини, зверніться до сімейного лікаря та захистіть дитину від небезпечного захворювання. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора