A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Першотравенський ліцей №3 Першотравенської міської ради

Правова підстава проведення профілактичних щеплень.

Дата: 03.10.2023 16:08
Кількість переглядів: 14

 

Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (далі – Закон),  діти, які не отримали щеплення, що передбачене національним календарем, не мають права відвідувати навчальні заклади.

Згідно із статтею 12 Закону  профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов’язковими і включаються до календаря щеплень.

Згідно із частиною 1 статті 15 Закону, прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

 Частиною 2 статті 15 Закону, встановлено, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Згідно із статтею 49 Конституції України, кожен має право на охорону здоров’я, а держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

 Згідно з частиною 3 статті 3 Закону України «Про освіту» право особи на освіту може реалізовуватися шляхом її здобуття на різних рівнях освіти, у різних формах і різних видів.

 Згідно із статтею 9 Закону України «Про освіту», передбачено, що освіта може здобуватися у інституційній формі (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева), або індивідуальній (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора