A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Першотравенський ліцей №3 Першотравенської міської ради

Стандарт дій для учасників освітнього процесу

Дата: 11.09.2021 20:59
Кількість переглядів: 15

                                                                                                      Додаток № 8

                                                                                                      до наказу № 142

                                                                                                      від 28.08.2020 р.

 

СТАНДАРТ ДІЙ  ПІД ЧАС перебування учасників освітнього процесу в приміщенні закладу освіти 

з 1 вересня 2020 року

 

  1. Вхід у приміщення школи без маски усім фізичним особам (крім учнів 1-4 класів)  заборонено.
  2. Допуск до роботи персоналу  закладу освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (медичні маски, маски, виготовлені самостійно або респіратори) та проходження термометрії безконтактним термометром.
  3. Працівники з підвищеною температурою тіла (понад 37,2 С), з вираженими ознаками респіраторного захворювання та ті, хто  визначені особами, що потребують самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, до роботи не допускаються. Якщо подібні ознаки виявлені в учня, учень до занять не допускається.
  4. Під час перебування у приміщенні школи всі учасники освітнього  процесу повинні використовувати медичні маски із розрахунку 1 маска на 3 години. Засоби індивідуального захисту повинні бути у наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у тому числі на одну робочу зміну –безпосередньо на робочому місці працівника.
  5. Учителям та учням дозволяється перебувати без маски під час уроків, але обов’язково використовувати маску під час пересування по школі (крім учнів 1-4 класів).
  6. За можливості потрібно обмежити особистий контакт між персоналом, використовувати засоби зв’язку для вирішення невідкладних питань.
  7. За можливості проводити заняття з окремих предметів на свіжому повітрі.
  8. Під час занять та  на класних годинах обмежити використання таких видів роботи, які передбачають фізичний контакт учасників освітнього процесу.
  9. Під час освітнього процесу користуватися тільки власними речами (канцелярське приладдя, зошити, пляшечки для води тощо) і не передавати їх іншій особі.
  10.  Після кожного знімання засобів індивідуального захисту та перед надіванням чистих, ретельно мити руки або обробляти їх антисептиком. При цьому використовувати тільки паперові рушники або серветки. Використання багаторазових рушників ЗАБОРОНЕНО!
  11.  Провітрювати приміщення навчальних кабінетів після кожного уроку не менше 10хв., приміщення рекреацій, їдальні, коридорів після кожної перерви не менше 10 хв.
  12.  Після завершення освітнього процесу проводити очищення та дезінфекцію усіх поверхонь, у тому числі: перил, дверних ручок, підвіконня, місць для сидіння тощо. Дезінфекцію проводити з використанням дезрозчинів, які мають відповідні сертифікати якості та дозволені для використання у дитячих закладах.
  13.  Використані маски, рукавички, паперові серветки або рушники утилізувати тільки в спеціально обладнані контейнери або урни з кришками, які мають позначку «Використані маски та рукавички». Викидати використані маски та рукавички в будь-яке інше місце ЗАБОРОНЕНО!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора